PROJECTE 0-6: PISTOIA

Les mestres d’infantil de l’escola han participat en el projecte “Coherència i continuïtat educativa en l’etapa de 0 a 6 anys” al llarg dels últims cinc anys. Aquest s’ha basat en la formació de professionals per aconseguir canvis reals a dins els centres, fugint de projectes puntuals i vetllant per la continuïtat de les transformacions promogudes.

 

Les reflexions entorn als espais i les aules, l’autonomia, les capacitats dels infants, la gestió del temps i l’organització de l’escola han estat els pilars en què s’ha estructurat aquest projecte de transformació.

 

El passat mes d’abril, durant tres dies, dues representants del nostre equip d’infantil van participar en un viatge formatiu que es va fer a Pistoia (Itàlia) visitant escoles bressol, escoles d’infantil i “area bambini” de l’Ajuntament de la ciutat, juntament amb altres mestres de centres educatius de Vic, professorat de la UVic i tècnics de l’Ajuntament de Vic. L’objectiu era fer una immersió a l’enfocament educatiu de les escoles infantils de Pistoia per a poder reflexionar sobre la nostra pròpia pràctica educativa i poder fer transformacions necessàries en els nostres centres. En aquesta línia, des de l’escola Salarich ho hem viscut com una oportunitat per a assumir nous reptes sempre necessaris des del punt de vista educatiu.

Com a tancament de projecte, el passat dijous 23 de maig, l’escola ha acollit la visita institucional de representants dels serveis educatius de Pistoia, representants de la UVic i de l’Ajuntament. En aquesta visita hem tingut l’oportunitat de mostrar el nostre projecte d’educació infantil vinculat al Projecte  0-6.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.